Lady Macbeth

Lady Macbeth – Sano, kelpaisinko kuninkaaksi? sai ensi-iltansa vastikään Helsingissä WHS ryhmän Teatteri UnionissaLady Macbeth on nukke- ja musiikkiteatteriesitys, joka perustuu William Shakespearen näytelmään Macbeth – ohjaajana ja teoksen luojana toimii Elina Lajunen – helsinkiläinen nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä ja hattutaiteilija. 

Aikuisille suunnatun esityksen luovat erikokoiset nuket, vinksahtanut visuaalisuus sekä sävelletyt Shakespearen monologit. Niillä Lajusen Lady marssittaa näyttämölle oman aikamme noidat: pelot, traumat, horoskooppien lupaukset sekä uskomukset, jotka olemme oppineet sukupolvien ketjussa.

Lady Macbeth recently premiered in Teatteri WHS Union, Helsinki. Lady Macbeth is a puppet and musical theater performance based on William Shakespeare’s play Macbeth – the director and creator of the work is Elina Lajunen, a Helsinki-based puppet theater director, writer, performer and hat artist.

The adult-oriented show is created by using various sizes of puppets, a twisted visuality and Shakespeare’s monologues set to music. Lajunen makes the witches of our time march on stage: the fears, traumas, and promises contained within the horoscopes and beliefs we have learned from generations of ancestors.

Graafinen ilme / graphic identity: Susanna Raunio & Elina Lajunen
Kuvitus / illustration: Elina Lajunen

lady_macbeth_nettiin_iso_nelio

Lady_kasiohjelma_A4_DEF_KORJ_p-1.jpg

Lady_kasiohjelma_A4_DEF_KORJ_p-2.jpg