Kauno (Script)

Osallistuin tyttäreni Helmin kanssa TypoCraftHelsinki -näyttelyn 2019 avoimeen hakuun teoksella Kauno – koreografia kahdelle kädelle. Ehdotustamme ei valittu, joten esittelen sen nettisivuillani. Teosprosessi oli palkitsevaa ja luovaa äiti-tytär-puuhaa; sitä ei sovi haudata sähköisiin arkistoihin. TypoCraftHelsinki -näyttely 2019 on parhaillaan esillä Helsingissä Lokalissa.

Kauno (Script) – choreography for two hands, an art project I made it together with my daughter Helmi, was our submission for TypoCraftHelsinki exhibition 2019 open call. Our proposal was not selected, so I will present it here, on my website. The process of making the art work was rewarding and creative mother-daughter time; therefore the art piece should not be buried in some electronic archives. Exhibition TypoCraftHelsinki 2019 is currently on display in Lokal Gallery, Helsinki.

 

IMG_6569.jpeg

 

Helmi ja Susanna Raunio:
Kauno – koreografia kahdelle kädelle
Kauno (Script) – choreography for two hands
2019

ote videoteoksesta / excerpt from the video
piirros / drawing A, 45 cm x 350 cm
piirros / drawing B, 50 cm x 65 cm
piirros / drawing C, 50 cm x 65 cm

Kauno – koreografia kahdelle kädelle -teos muodostuu videosta ja siinä käytetyllä kaunokirjoituksen liikekielellä – kahdella kädellä, äidin ja tyttären – toteutettuihin piirroksiin.

Kauno (Script) – choreography for two hands consists of a video and three drawings made with the script movement language, dance of two hands, mother’s and daughter’s, used in making the video.

 

K1

K2

Kalliokuva.jpg

STILL

Kuvaa hetkestä kutsutaan nimellä still. Sana kuvaa paikallaan oloa, vaikka tarkoittaa myös jatkuvuutta. Asetelman pysähtyneisyys on jossain mielessä ikuista, toisaalta jokainen asetelma voidaan toistaa vain kerran. Historia nähdään tulevaisuudesta. Onko aika kaunista?

Lue lisää

Yy-kaa-koo NYT! / GO!

Olen käynyt läpi satoja valokuvia tätä sivustoani varten. Huomaan, että lopputuloksen katselu on kuin yhden neulasen katselua kuusipuusta. Luomisprosessi jää katsojalta usein pimentoon; edessä näkee vain valmiin lopputuloksen. Prosessi – sen monimuotoisuus, yritykset ja erehdykset, lentoon lähteneet ja eri syistä pudonneet ideat – jää pimentoon. Lue lisää

Lady Macbeth

Lady Macbeth – Sano, kelpaisinko kuninkaaksi? sai ensi-iltansa vastikään Helsingissä WHS ryhmän Teatteri UnionissaLady Macbeth on nukke- ja musiikkiteatteriesitys, joka perustuu William Shakespearen näytelmään Macbeth – ohjaajana ja teoksen luojana toimii Elina Lajunen – helsinkiläinen nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä ja hattutaiteilija. Lue lisää