Talo Koto

Talo Koto on diplomityöni (Aalto-yliopisto, 2010). Oma Talo Koto on suunniteltu olemassaolevalle, suunnitelmaa varten hankitulle tontille Fiskarsin Puistomäestä. Talo jakautuu kahteen osaan – kodiksi ja työtilaksi. Rakennus on suunniteltu sopimaan ympäristönsä vallitsevaan rakennuskantaan: Kodon tien puolen julkisivu muistuttaa mittakaavaltaan ja materiaaleiltaan vanhan maatilan piharakennusta. Rakennuksen ilme muuttuu kuljettaessa tontin rinnettä alaspäin. Talo Kotoa ei ole toteutettu. Koto-penkki on osa Talo Koto -suunnitelmaa.

House Koto is my master’s thesis (Aalto University, 2010). House Koto is designed for an existing site, on the plot I purchased for my thesis and a future home for my family in Puistomäki, Fiskars. The house is divided into two parts – a home and a working space. The building is designed to fit into Fiskars’ old building stock: the road side of the Koto facade reminds one of an old farm building with its scale and materials. The look of the building changes as the plot slopes downwards. House Koto of our own remains unbuilt. The Koto bench is part of the House Koto plan.

 

koto_1koto_2koto_3koto_4koto_5

 

Julkisivut_koto.jpgpohja_koto.jpg

Pienoismalli_5Pienoismalli_3Pienoismalli_2Pienoismalli_4Pienoismalli_1.jpg

 

Tontti.jpgleikkaus_koto

More Projects